מכינת מדעים- מסלול מדעי הטבע

המכינה מיועדת לבעלי בגרות מלאה/חלקית (7 יחידות לימוד בבגרות בציון ״עובר״ לפחות), או המעוניינים לשפר את ציוניהם לקראת הגשת מועמדות ללימודים אקדמיים באוניברסיטה.

משך הלימודים: הלימודים מתקיימים במשך 9 חודשים ( כולל תקופת בחינות) אוקטובר- יולי – בהתאם ללוח השנה האקדמי .

הלימודים מתקיימים בימים ראשון עד חמישי בין השעות 8:30- 16:00 ( ייתכנו ימי לימוד בהם הלימודים יתקיימו עד השעה 18:00)

תכנית הלימודים: במסגרת המכינה נלמדים מקצועות המתמטיקה (ברמה מקבילה ל- 4 יחידות לימוד ), אנגלית (סיווג לרמת אנגלית בהתאם לרמת התלמיד),ביולוגיה ( ברמה מקבילה לרמה של 3 יחידות לימוד) ,כימיה ( ברמה מקבילה ל-5 יחידות לימוד ) פיזיקה ( ברמה מקבילה ל- 3 יחידות לימוד )  ,כתיבה אקדמית .

תעודת סיום: תעודת סיום המכינה מחליפה את תעודת הבגרות בתהליך הקבלה לאוניברסיטה, המועמדים לתואר ראשון יידרשו לעמוד בדרישות הקבלה האוניברסיטאיות, ובדרישות הקבלה לפקולטות ו/או לחוגי הלימוד. בנוסף, מכינה זו מוכרת באוניברסיטת בן גוריון החל משנת הלימודים תשפ"ב.